lördag 4 maj 2013

Näsetloppet

När jag vaknade i morse var jag inte direkt laddad för nåt lopp. Konstiga drömmar om saker som går fel, typ missar starten, klockan funkar inte, skorna krånglar, störde mig. Och så var det det där med peppen, den som inte riktigt vill infinna sig. Tänkte att torsdagens sega runda skulle vara nog, men var ungefär lika peppad idag. Med andra ord inte alls.

Nåväl. Jag har bara hunnit med ett längre pass i år, mina 13 km nere i Eslöv för 3 veckor sen. Förra året tog jag en 18 km-tur över broarna ett par veckor före varvet men så har det alltså inte blivit i år. Så jag tänkte slå alla flugor i en smäll idag och göra dagen till ett långpass. Lugn jogg till starten, eller ja, kanske inte med tanke på att snittiden råkade 6:45 min/km, min tänkta milfart, men tanken var god iaf.

Väl på plats, 20 minuter före start, i alldeles lagom god tid var det bara att bestämma klädmängd och sen lämna in väskan, som det för övrigt gick förvånansvärt bra att springa med. Skippade som vanligt den hurtiga uppvärmningen med överpeppade friskistyper, jag hade ju ändå sprungit dit. När det drog ihop sig till start placerade jag mig som planerat med gänget som gick för över 60 min. Hamnade ganska långt fram i gruppen men det gjorde inget eftersom det mest var promenerare bakom haha.

Starten gick och det var bara att glida iväg. Jag är visst ganska bra på att hålla mitt eget tempo och inte dras med av andra. Den här banan är ganska jobbig, det är ganska mycket backar, både långa sega och korta branta och de värsta kommer efter att man sprungit halva vägen. Idag var det dessutom väldigt blåsigt så första delen av banan som går ut mot havet var dryg med motvind. Och ute på klipporna vid Smithska Udden var det inte direkt trevligt. Men när man väl kom i lä igen var det skönt.

Mina ben var dock inte så värst pigga. Eller var de det? Det kanske är mitt huvud som säger ifrån för jag höll min plan väldigt bra. Och den var ändå lite önsketänkande för jag trodde inte att jag skulle kunna snitta 6:45 på hela milen. Men jag fick slita för det, och jag var som sagt inte på tävlingshumör idag. När jag svängde neråt och visste att det bara var en raksträcka kvar till mål var det riktigt drygt, det var längre än jag mindes det. Förra året bara flög jag i mål ungefär. =) Dessutom hade de flyttat fram mållinjen typ 25 meter, där rök min planering på under 1:10. Sluttiden blev 1:10:08, vilket jag ändå är nöjd med efter förutsättningarna. Hade jag tagit cykeln dit hade det kanske gått. Eller om det blåst lite mindre motvind. Vem vet...

Fick i alla fall min medalj, det är ju den som räknas haha. Hämtade väskan, drog på en jacka och sen var det bara att jogga hemåt. Det gick betydligt långsammare än på ditvägen, men jag hade ju tagit ut mig ganska duktigt oxå. Totalt landade jag på 16,7 km löpning idag, så där fick jag mitt långpass ändå. Mot slutet började det kännas i ben och höfter, fick ett litet skav på ena foten oxå, men det ska nog ge med sig. Nu gäller det bara att hitta peppen, om två veckor är det dags!

Har firat dagens bedrift med thaimat och favoritfilmerna, Love Actually och Wimbledon. De nygräddade våfflorna jag fick direkt när jag kom hem var inte heller fel. Nu är det sovadags snart, jag ska ju jobba imorrn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stå för din åsikt, kommentera inte anonymt. Anonyma kommentarer publiceras inte.